Maakjefietselektrisch.nl | Hoe werkt het? | Je fiets elektrisch maken
Zo maken wij jouw fiets elektrisch. Veilig, vertrouwd en betrouwbaar.
maak je fiets elektrisch, maakjefietselektrisch.nl, hoe werkt het, je fiets elektrisch, e-bike kits, ebike
120
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-120,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Hoe het werkt

We kunnen bijna alle fietsen elektrisch maken. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat wij vooraf de juiste informatie ontvangen. Op deze pagina wordt middels een stappenplan beschreven hoe dit in zijn werk gaat en welke informatie wij van jou nodig hebben. Ook kun je hier zien of jouw fiets geschikt is om elektrisch te maken.

Bestel jouw elektrische kit

Een bestelling plaats je snel en gemakkelijk via de website. Hier vragen wij om wat specifieke informatie over jouw fiets om een juiste kit te kunnen samenstellen voor installatie:

 

Inchmaat
Het is voor ons belangrijk om te weten wat de inchmaat is. Aan de hand van deze informatie monteren wij een motor op de juiste velgmaat die wij vervolgens meenemen naar de installatie. De inchmaat is terug te vinden op de band van jouw fiets.

 

Bagagedrager
Een elektrische motor heeft stroom nodig en deze stroomvoorziening (accu) moeten we ergens kunnen plaatsen. Om dit mogelijk te maken, monteren wij standaard een nieuwe bagagedrager met een speciale ruimte voor de accu (inclusief achterlicht en USB-poort). Wil jij de accu liever op andere manier geplaatst hebben? Geef dan bij bagagedrager ‘’nee’’ aan.

 

Type rem
Er bestaan verschillende remsystemen voor fietsen. Wij hebben de juiste materialen om een elektrische kit in te bouwen op een fiets met een trommelremsysteem (rollerbrake), velgremsysteem (v-brake), schijfremsysteem (discbrake) of terugtrapremsysteem. Het is erg belangrijk dat het juiste remsysteem wordt gevuld aangezien de motoren hiervoor verschillend zijn. Twijfel jij over welk remsysteem jij op jouw fiets hebt zitten? Hieronder is voor een velgremsysteem, trommelremsysteem en een schijfremsysteem een voorbeeldafbeelding weergegeven. We raden je aan hier dan ook goed naar te kijken.

Velgrem

Trommelrem

Rollerbrake compatibel Maakjefietselektrisch.nl

Shimano rollerbrake is ook compatibel met Maakjefietselektrisch.nl

Schijfrem

Wij maken een afspraak

Contact
Na het plaatsen van de bestelling wordt er meteen een orderbevestiging naar het opgegeven emailadres verstuurd. Let op: het is mogelijk dat onze orderbevestiging in de ongewenste e-mail terecht komt. Na ontvangst van de bestelling zullen wij binnen 24 uur contact opnemen voor het maken van een afspraak. We zullen altijd proberen eerst telefonisch contact op te nemen. Indien dit niet lukt zullen we via e-mail contact opnemen. Wil je graag een proefrit maken op een sample fiets? Ook hiervoor kan een afspraak worden gemaakt.

 

Betaling
De betaling van de kit kan op locatie (pin/contant). Enkel als jouw adres meer dan 30 km ver is, vragen wij vooraf om een kleine aanbetaling. Wij accepteren alleen Maestro pinbetalingen.

Installatie op locatie

Wij hechten veel waarde aan een complete service. Dit betekent dat wij standaard aan huis komen installeren. Deze installatie is in de prijs inbegrepen. We zorgen er voor dat jouw fiets rijklaar (en getest) wordt afgeleverd, we gaan pas weg als alles naar tevredenheid is. Indien je de elektrische kit toch graag zelf installeert, is dit uiteraard ook geen probleem. Wij zullen de volledige kit in dat geval verzekerd toezenden en een handige werkinstructie meesturen.